Vinkkejä sujuvampaan muuttoon

⟩   Muuttolaatikot. Unohda banaanilaatikot. Säästä itsesi kaupoissa kyselykierroksilta ja varaa muuttolaatikot hyvissä ajoin. Ne toimitetaan sovittuna aikana sovittuun paikkaan. Muoviset muuttolaatikot on hyviä kantaa ja kasautuu näppärästi päällekkäin muuttoautossa. Näin helpotat muuttamista ja säästät paljon aikaa. Tavarasi ovat turvassa tukevien laatikoiden sisällä.

Laatikoiden määrää arvioidessa hyvä nyrkkisääntö on: 1 laatikko per 1 asuinneliö.
Mikäli tavaraa on paljon, saatat tarvita enemmän laatikoita.

⟩   Pakkaa kirjalaatikot puolilleen. Täytä jäljelle jäävä tila esimerkiksi vaatteilla. Täyteen pakatut kirjalaatikot painavat liikaa. Kankaat ja liinavaatteet jätesäkkeihin. Tekstiileiden pakkaamisessa perinteinen jätesäkki on paras ystävä. Myös vaatteet voit pakata jätesäkkeihin. Hintaerot eivät jätesäkeissä ole suuria, joten säkkien laatuun kannattaa panostaa. Halvin hinta kostautuu yleensä repeilevinä säkkeinä.

⟩   Hyödynnä sukat, lapaset yms. Käytä pieniä vaatekappaleita apuna esimerkiksi lasien ym. helposti särkyvien esineiden pakkaamisessa. Näin säästät tilaa muuttolaatikoissa, eikä sinun tarvitse hankkia erikseen pehmusteita.

⟩   Merkkaa laatikot selvästi. Laatikoihin on syytä merkata selvästi mitä ne sisältävät, ja mihin huoneeseen/tilaan ne ovat menossa. Näin säästyy suurelta vaivalta ja kantaminen on sujuvampaa.

⟩   Unohda teippaaminen. Kaappien ovet ja vetolaatikot pysyvät parhaiten kiinni kiristekalvolla. Toisin kuin teippaaminen, kiristekalvo ei myöskään jätä jälkiä kalusteisiin. Kiristekalvo suojaa kalusteita myös naarmuuntumiselta kuljetuksen aikana. Kysy kiristekalvoa muuttofirmalta!

⟩   Ruuvit pusseihin. Jos purat huonekaluja, kerää kunkin kalusteen kiinnityshelat yhteen, laita ne pussiin ja teippaa talteen (esim. sohvan runkoon, kaapin hyllylle). Minigrip-pussit on kätevä ratkaisu.

⟩   Muista mainita varastosta heti alussa. Ennen kuin muuttoautoa aletaan pakkaamaan, muuttomiesten on syytä saada tietää mahdollisesta varastosta, polkupyöristä ym. tavaroista, jotta ne voidaan huomioida pakkausjärjestystä suunnitellessa. Monesti polkupyörä ja kaasugrilli muistuvat mieleen vasta kun auto on jo pakattu täyteen.

⟩   Jätä asuntoon kulkuväylät vapaaksi. Pakatessa ei kannata pinota kaikkia valmiita laatikoita eteiseen. Laatikot ei välttämättä ole se, mistä muuttomiehet aloittavat.

⟩   Säästääksesi kustannuksissa. Varmista että kaikki tavarat on pakattu sovittuun ajankohtaan mennessä. Näin muuttomiehet pääsevät heti aloittamaan kantamisen, ja turhalta odottelulta vältytään. Mikäli paikalle on mahdollista saada kavereita kantamaan, syntyy selvää säästöä muuttokustannuksissa – joskin jäät luultavasti palveluksen velkaa.